A primit 27.500 lei amendă pentru un permis de conducere fals! L-a costat mai mult decât școala!

Acum 4 ani, 6 luni - 20 Octombrie 2019, autoexpert
Illustration
Illustration
În loc să facă școală, a plătit cuiva pentru un permis de conducere fals. Acum s-a ales cu dosar penal și o amendă destul de grea, în mărime de 27.500 de lei.

Procurorii din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au demonstrat vinovăția bărbatului care prin intermediul persoanelor cu funcție de răspunde din CRIS Registru, a obținut ilegal permis de conducere pentru o categorie de condus pe care nu o deținea.

Conducătorul auto a căutat persoane anumite care i-au facilitat obținerea ilegală a categoriei pentru care nu a învățat și nu a susținut examene, dar și a plătit pentru aceasta. Acum însă categoria respectivă îl costă mult mai mulți bani.

Așa cum inculpatul și-a recunoscut vina în întregime și a cerut judecarea cauzei fără alte probe decât cele deja prezentate de procurorul PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani l-a condamnat la pedeapsa sub formă de amendă, în mărime de 27.500 lei.

În ceea ce privește participarea la această ilegalitate a altor persoane, la această etapă, procurorii investighează acțiunile de abuz în serviciu, într-o cauză separată, care urmează a fi expediată în judecată.

Vă mai întrebați de ce avem atâtea accidente? Iată de ce, unii nu vor să învețe în schimb sunt gata să plătească bani, alții sunt gata să închidă ochii la orice, numai să primească niște bani, fără să se gândească la consecințe, după care avem știri cu accidente, șoferi fără experiență, fără școlarizare și cu o sumedenie de încălcări.

Nu neg, poate că șoferul acuzat, are mai multă experiență decât alții, conducând mult timp fără categoria respectivă, sau cine știe cum, că nici la școala auto nu îți bagă mintea în cap, te învață doar pe ce să apeși și când. Totodată însă, este inadmisibil să se vândă atâtea permise de conducere unor oameni iresponsabili.

Support Ukraine