Poliția ia atitudine față de transportul public în contextul accidentelor sistematice cu implicarea acestuia

Acum 2 ani - 1 Aprilie 2022, autoexpert
Poliția ia atitudine față de transportul public în contextul accidentelor sistematice cu implicarea acestuia
Periodic polițiștii de patrulare efectuează controale ale transportului public. Sunt verificate mijloacele de transport, dacă corespund stării tehnice înainte de a se deplasa pe rută, iar conducătorii de troleibuze și autobuze sunt supuși testării alcoolscopice.

Inspectările au loc în contextul în care doar de la începutul acestui an au avut loc 23 de accidente rutiere cu implicarea transportului public, în urma cărora 2 persoane au decedat, iar 26 au suferit diferite traumatisme. Din numărul total, 15 s-au produs în municipiul Chișinău.

La fel sunt organizate întruniri cu colectivele de muncă, unde inspectorii INSP informează conducătorii de troleibuze și autobuze referitor la sporirea nivelului de disciplină și respectarea regulilor de circulație.

Poliția Națională în permanență întreprinde măsuri de prevenire a incidentelor în trafic și responsabilizarea șoferilor, iar ca acțiunile noastre să fie mai efective mizăm pe suportul și implicarea fiecărui cetățean. 

Polițiștii îndeamnă cetățenii să apeleze la 112 pentru a solicita intervenția organelor competente, în cazul în care au observat că șoferul transportului public are un comportament dubios, agresiv sau deviază de la traiectoria de deplasare.

Support Ukraine