Persoanele care doresc un număr de înmatriculare personalizat pentru vehicul, îl pot rezerva online. Ce tarife percepe ASP

Acum 1 an, 4 luni - 8 Decembrie 2022, bizlaw
Persoanele care doresc un număr de înmatriculare personalizat pentru vehicul, îl pot rezerva online. Ce tarife percepe ASP
Cetățenii care își doresc un număr de înmatriculare ce conţine anumite simboluri solicitate (pentru automobil, motocicletă, remorcă) îl pot rezerva online.

Potrivit Agenției Servicii Publice, rezervarea online a numărului de înmatriculare (combinaţia de litere şi cifre de pe placa de înmatriculare) cu simbolurile selectate se efectuează în baza unei cererii electronice a solicitantului, care urmează a fi depusă pe portalul serviciilor electronice e-services.md.

Numărul de înmatriculare se rezervă pentru o perioadă de 30 zile calendaristice, costul serviciului fiind de 300 de lei. Acest termen poate fi prelungit contra cost (100 lei/lună).

Placa de înmatriculare, cu simbolurile solicitate și rezervate anterior, poate fi comandată la una din subdiviziunii (biroului) de examinare şi evidenţă a transportului (S(B)EET). Costul unei plăcii de înmatriculare cu simboluri alese de către solicitant variază de la 3.300 de lei până la 63.800 de lei  - pentru automobil; de la 2.100 lei până la 40.600 – pentru motociclete; de la 2.100 lei până la 13.300 – pentru remorci.

De acest serviciu pot beneficia doar cetăţenii Republicii Moldova, care deţin număr de identificare de stat al persoanei fizice – IDNP, fiind înregistrați în Registrul de Stat al Populaţiei. Lipsa vehiculului în posesia solicitantului nu poate fi motiv de refuz pentru prestarea serviciului respectiv.

Cetățenii pot verifica online disponibilitatea numărului de înmatriculare ce conţine simboluri solicitate și pot afla costul acestuia aici.

De la începutul anului curent, au fost rezervate 275 de numere de înmatriculare ce conţin simboluri solicitate.

Support Ukraine