O mie de euro, atât costă un Permis de Conducere în Moldova!

Acum 4 ani - 2 Martie 2020, autoexpert
O mie de euro, atât costă un Permis de Conducere în Moldova!
Ai 18 ani? Îți dorești să conduci o mașină și să te dai tare în fața prietenilor tăi? Ești prea prost ca să înveți și să susții examenul auto? Nici o problemă! O lună de muncă în afara țării și ai permis de conducere!

Cam așa ar trebui să sune un anunț prin care "se vând" permisele de conducere gata făcute. Fără să mai susții examenele de promovare, la proba practică și teoretică. Iar pentru acest moft, nu ai de cheltuit decât 1.000 de euro!

Ce înseamnă 1000 de euro? Un telefon nou? O piesă la o mașină scumpă de la mami? O lună de muncă peste hotarele țării? (Bine fie și două, că poate mai și mănânci nu doar muncești, se întâmplă!) Dar pentru o nimica toată se vinde permisul de conducere, după care numărăm morții (scuzată să-mi fie expresia) prin articole și statistici despre accidente.

Hai că m-au luat emoțiile. Iată știrea care a dat-o publika.md despre un tânăr ce garanta favorizarea obținerii permisului de conducere contra sumei de 1.000 de euro! Afaceristul a fost reținut de ofițerii CNA și antcorupție într-un dosar de trafic de influență.

Acum aflat în izolator pentru 72 de ore, urmează a fi cercetat penal și riscă până la 6 ani de închisoare, sau, o amendă penală!

Potrivit sursei, de la începutul anului, ofiţerii CNA au documentat 5 cazuri de trafic de influenţă, în care persoane civile ar fi promis obţinerea permiselor de conducere contra cost şi rezolvarea altor probleme legate de înmatricularea automobilelor, susţinând că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice.

Support Ukraine