Permisele auto anulate prin decizia instanței vor trebui trimise către ASP în maxim 10 zile

Acum 4 ani, 1 lună - 18 Martie 2020, bizlaw
Permisele auto anulate prin decizia instanței vor trebui trimise către ASP în maxim 10 zile
Permisele auto ale persoanelor private de dreptul de a conduce vehicule prin decizia instanței de judecată trebuie să fie transmise Agenției Servicii Publice în termen de zece zile.

Guvernul a actualizat prevederile Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Potrivit documentului aprobat, măsura se aplică persoanelor condamnate printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă cu pedepse penale de anulare sau privare de dreptul de a conduce vehicule, precum și persoanelor sancționate contravențional cu privare de dreptul de a conduce vehicule.

După primirea documentelor, Agenția Servicii Publice va anula permisul de conducere în Sistemul informațional automatizat "Registrul de stat al conducătorilor de vehicule". Totodată, un exemplar al hotărârilor judecătorești se va remite serviciului specializat al Ministerului Afacerilor Interne, pentru evidența restricțiilor respective aplicate asupra dreptului de a conduce vehicule în Sistemul informațional automatizat "Registrul informației criminalistice și criminologice".

Dacă persoana nu a predat permisul de conducere deținut, atunci deciziile instanțelor vor fi expediate Agenției Servicii Publice de către autoritățile implicate în proces.

Permisele de conducere ale persoanelor declarate, de către medici, inapte de a deține dreptul și de a conduce vehicule se vor suspenda de către Agenția Servicii Publice din momentul parvenirii informații, până la adoptarea deciziei de anulare a dreptului de a conduce vehicule.

Support Ukraine