O maşină a Poliţiei de Frontieră, lovită la o zebră din Cahul de un şofer neatent, la un pas de a accidenta şi un pieton

Acum 1 an, 2 luni - 17 Februarie 2023, Piata Auto
O maşină a Poliţiei de Frontieră, lovită la o zebră din Cahul de un şofer neatent, la un pas de a accidenta şi un pieton
Un accident aparent uzual, dar care arată pune accent pe două din problemele acute din siguranţa traficului rutier din Moldova, s-a produs ieri la Cahul, în el fiind implicată şi o maşină a Poliţiei de Frontieră.

Cele două probleme menţionate ţin de siguranţa pietonilor pe zebre şi de distragerea privirilor de la drum în timpul condusului, de cele mai multe ori în telefoane.

Maşina Poliţie de Frontieră, o Dacia Duster, a oprit regulamentar la trecerea de pietoni de pe strada Republicii din Cahul. Oprirea a fost predictibilă, fără vreo frânare bruscă. Totuşi, un şofer al unui Mercedes E-Class din spate nu a observat maşina oprind şi apoi deja oprită la trecerea de pietoni, şi a frânat doar în ultimul moment, lovind-o din plin. Dusterul a fost împins în faţă, pentru că, se pare, frâna nu era foarte apăsată, iar şoferul a apăsat-o din nou după câţiva metri. Din cauza acestei lovituri, şi pietonul din faţa Daciei a fost la un pas de a fi lovit.

Din fericire, partea spate a Dusterului s-a dovedit a fi suficient de rigidă încât să nu aibă prea mult de suferit în accident. Mercedesul, însă, a fost avariat mai grav, până şi aripa stângă faţă deplasându-se spre uşă, iar uşa din stânga nu se mai deschidea.

Vezi totul în video-ul de mai jos, publicat de Poliţia de Frontieră.

Support Ukraine