Moldovenii ar putea călători în UE doar cu buletinul! Anunțul făcut de Mircea Eșanu

Acum 2 luni - 28 Februarie 2024, autoexpert
Moldovenii ar putea călători în UE doar cu buletinul! Anunțul făcut de Mircea Eșanu
Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, a declarat în cadrul emsiuni că, începând cu anul 2025, cetățenii Republicii Moldova ar putea călători cu buletinul în țările din Uniunea Europeană. De asemenea, oficialul precizează că în luna martie a anului viitor, ar urma să fie îmbunătățite actele de identitate.

Îmbunătățirea actelor de identitate urmărește scopul de a corespunde tuturor cerințelor europene. Iar un alt avantaj al noilor acte de identitate ar fi faptul că ulterior, acestea vor permite călătoriile inclusiv în UE. 

"Sperăm din anul viitor să emitem, dar nu mai târziu de martie 2025, să venim cu un nou buletin de identitate, cartea de identitate a cetățeanului, care va corespunde întru tot cerințelor europene. Ele vor avea și un purtător de informații", a menționat Eșanu în cadrul unei emisiuni.

În acest context, reamintim că ultima dată, Guvernul a modificat buletinele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare ale vehiculelor în 2015. Până și această modernizare se încadrează în cerințele standardelor și directivelor europene.

Support Ukraine