Moldova înghețată. Situația în țară la unu martie: În UTA Găgăuzia 12 mașini au rămas împotmolite

Acum 6 ani, 2 luni - 1 Martie 2018, unimedia.info
Moldova înghețată. Situația în țară la unu martie: În UTA Găgăuzia 12 mașini au rămas împotmolite
Gerul de afară dă bătăi de cap șoferilor. Astfel, în ultimele 24 de ore, 19 mijloace de transport au fost deblocate și tractate după ce acestea au rămas pe traseele din țară.

În satul Burlăceni, raionul Cahul, din cauza viscolului o mașină în care se aflau 3 persoane printre care și un minor a derapat pe acostament. Pentru tractarea automobilului din nămeți a fost necesară intervenția autospecialelor de intervenție cu tracțiune sporită a salvatorilor.

Tot ieri seara pe același segment de drum salvatorii au fost solicitați pentru a tracta un autocamion care a derapat blocând astfel circulația rutieră.

De exemplu, în UTA Găgăuzia, în apropiere de postul vamal Vulcănești – Vinogradovca 12 autoturisme și 2 autocamioane au rămas împotmolite.

De ajutorul angajaților IGSU a fost nevoie pe drumuri din raioanele Comrat, Cimișlia și Fălești.

La lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 238 unități de tehnică și 342 persoane din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor, fiind împrăștiate 1205 tone de material.

Conform informației Serviciului Vamal, în continuare, din cauza podului de gheață format pe râul Nistru, rămâne sistată activitatea posturilor vamale de tip debarcader Cosăuți și Soroca. În continuare situația din țară este monitorizată de angajații IGSU în componența a 145 de autospeciale și 426 salvatori și pompieri.

Support Ukraine