Marcajele rutiere de pe strada Alecu Russo vor fi modificate

Acum 8 luni, 1 săptămână - 22 August 2023, stiri.md
Marcajele rutiere de pe strada Alecu Russo vor fi modificate
Traficul rutier pe Strada Alecu Russo din Capitală urmează a fi reorganizat.

În prezent sunt câte trei benzi pe ambele sensuri, însă de la 1 septembrie, vor fi două benzi spre raionul Ciocana și patru benzi pe sensul opus. Marcajul va fi făcut în următoarele două săptămâni.

Potrivit viceprimarului Capitalei, Ilie Ceban, acesta a solicitat șefului direcției Transport public și Căi de comunicație, Vitalie Mihalache, ca reabilitarea bulevardului Mircea cel Bătrân din Chișinău să fie finalizată până la 1 septembrie curent, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md.

„De trei luni muncim la reabilitarea bulevardul Mircea cel Bătrân însă rog să finalizăm aplicarea marcajului, deja depășesc toți termenii, pana pe 1 septembrie să finalizam. Deja depășesc toți termenii”, spune Ilie Ceban.

De asemenea, viceprimarul a menționat că și pe strada Alecu Russo urmează schimbări, și anume urmează a fi modificat marcajul. 

„Potrivit noului marcaj, care ar urma sa fie aplicat pana la 1 Septembrie numărul benzilor de deplasare a automobilelor spre sectorul Ciocana va fi limitat de la 3 la doua benzi, iar circulația din sectorul Ciocana spre Sectorul Rîșcani va avea loc pe 4 benzi”, a afirmat Ilie Ceban. 

Tot pentru a fluidiza traficul odată cu începerea școlii, primarul Ion Ceban le-a cerut angajaților primăriei să solicite implicarea agenților de circulație la dirijarea traficului. Prin urmare, ministrul de Interne, Adrian Efros a spus că, deși nu a fost depusă până când o solicitare în acest sens, ministerul va lua o decizie favorabilă.

„Toate intențiile primăriei vor fi dificultate în cadrul MAI și vor fi luate cele mai bune decizii în folosul cetățeanului și în sensul de a fluidiza traficul, mai ales în orele de vârf”, Adrian Efros ministrul Afacerilor Interne.

Support Ukraine