Mai multe întrebări pentru obținerea permisului de conducere. De când se complică testele

Acum 1 săptămână, 6 zile - 5 Iunie 2024, bizlaw
Mai multe întrebări pentru obținerea permisului de conducere. De când se complică testele
Din 1 iulie, în testele la proba teoretică în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule vor fi integrate noi întrebări care se referă la siguranța rutieră, protecția antiincendiară, comportamentul conducătorilor auto față de bicicliști; desenul indicatoarelor/marcajelor rutiere, etc.

Potrivit Agenției Servicii Publice, procedura de desfășurare a examenului, precum și numărul de itemi din chestionar nu va fi modificată. Respectiv, examenul teoretic pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule se va desfășura în modul următor:

- La categoriile A, B, H și subcategoriile AM, A1, A2, B1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 24 de itemi. Timpul rezervat este de 30 de minute. Pentru calificativul ”Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 22 de itemi.

- La categoriile BE, C, CE, D, F și subcategoriile C1, C1E, D1, D1E, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 30 de itemi. Timpul rezervat este de 38 de minute. Pentru calificativul ”Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 27 de itemi.

- La categoria CE și D, CE și subcategoria D1, subcategoriile C1E și D1, candidatul completează un chestionar, alcătuit din 36 de itemi. Timpul rezervat este de 45 de minute. Pentru calificativul ”Admis” este necesar să răspundă corect la cel puțin 32 de itemi.

Agenția precizează că, modificarea materialului didactic ”Întrebări pentru susținerea examenului teoretic în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule”, aprobată  de către Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, s-a făcut în contextul transpunerii prevederilor Directivei Comisiei Europene 2006/126/CE și adoptării standardelor moldovenești din domeniul respectiv la cerințele europene.

Materialul didactic ”Întrebări pentru susținerea examenului teoretic în vederea obținerii dreptului de a conduce vehicule” actualizat cu noile întrebări este deja utilizat de către instituțiile de formare a conducătorilor de vehicule (școli auto) și poate fi consultat aici.

Inițial, setul de întrebări includea 940 de întrebări, iar după ajustare acesta include 1.258 de întrebări.

Support Ukraine