Ipocrizia zilei: Președintele Raionului Făleşti, prin beat la volan şi condamnat, încă mai crede în înscenare

Acum 1 an, 5 luni - 16 Noiembrie 2022, autoblog
Ipocrizia zilei: Președintele Raionului Făleşti, prin beat la volan şi condamnat, încă mai crede în înscenare
Îl mai ţineţi minte pe Sergiu Fîntînă, președintele raionul Fălești, despre care avem pe blog deja şase articole publicate şi acesta va fi al şaptelea? Acesta a revenit în funcţie după ce a fost suspendat, condamnat şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa.

Amintim că în ziua de 19 martie 2021 a fost depistat în stare de ebrietate deplasându-se pe o stradă din municipiul Bălţi. Pentru că nu ar fi fost de acord cu rezultatul aparatului Drager, alesul poporului a cerut să fie dus la spital, unde i-a fost prelevată și o probă de sânge. Expertiza toxicologică ar fi demonstrat un nivel de 0.95 de grame de alcool per litru, de trei ori mai mult decât prevede norma.

Peste jumătate de an distanță, judecătoria din Bălți, iar mai apoi și Curtea de Apel Bălți l-au găsit vinovat de conducerea automobilului în stare de ebrietate și l-au condamnat la 134 de ore de muncă în folosul comunității, însă nu, nu a spălat cadavre, ci a defrișat copaci. Suplimentar, a fost lipsit și de dreptul de a se așeza la volan.

Iar acum urmează cea mai incredibilă parte a istoriei sale de șofer cu „stagiu” de a conduce beat: în cadrul unui reportaj recent al TV8, fiind intervievat, acesta a refuzat să recunoască că a greșit şi a urcat în stare de ebrietate la volan, afirmând că totul a fost de fapt o… înscenare! În noiembrie 2020 tot înscenare a fost, domnule preşedinte de raion?…

Support Ukraine