Au urmat acţiuni conforme statutului partidului din care face parte? Președintele raionului Fălești scapă de pedeapsă

Acum 3 ani, 3 luni - 21 Decembrie 2020, autoblog
Au urmat acţiuni conforme statutului partidului din care face parte? Președintele raionului Fălești scapă de pedeapsă
Președintele raionului Fălești Sergiu Fîntînă se pare că a scăpat basma curată de o pedeapsă.

Jurnaliștii NordNews au scris anterior că Fîntînă a fost surprins băut la volanul automobilului de serviciu, în seara zilei de 24 noiembrie, atunci când și-a sărbătorit ziua de naștere. În habitaclul mașinii reporterul şi cameramanul au simțit un miros puternic de alcool.

Deși echipa de filmare a solicitat în repetate rânduri intervenția unui echipaj de poliție, nimeni nu a venit. După mai bine de două săptămâni, Inspectoratul de Poliție Fălești vine cu un răspuns: "Nu este posibil de demonstrat vinovăția acestuia!"

În urma audierii sale în ziua de 27 noiembrie, jurnalistul NordNews a mai aflat că Șeful Serviciu Supraveghere Tehnică și Accidente IP Fălești, Valentin Samson a dispus și audierea în persoană a lui Sergiu Fîntănă, dar și a unor martori, lucrători ai stației PECO din apropiere.

După mai bine de două săptămâni de așteptare, jurnalistul NordNews a primit o scrisoare prin care a fost informat că: "examinând înregistrările video nu se demonstrează cu certitudine conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate de către domnul Fîntînă Sergiu și nu este posibil de demonstrat vinovăția acestuia".

Amintim că a doua zi după incident, partidul din care face parte preşedintele raionului Făleşti a venit cu o reacţie oficială pe seama situaţiei.

"În legătură cu cazul președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, sunt câteva elemente la care trebuie să atragem atenția. Mai întâi de toate, PSRM cheamă toți cetățenii la responsabilitate, indiferent de culoarea politică, ori funcția deținută. Conducerea mijlocului de transport, după consumarea băuturilor alcoolice, este nu doar interzisă, dar și condamnabilă. Urmează să avem o întâlnire cu președintele raionului Fălești, pentru a afla detaliile cazului dat și dacă într-adevăr era la volan sub influența alcoolului. În funcție de informațiile obținute vor urma acțiuni conforme statutului formațiunii noastre."

Cu o reacţie actualizată, în urma informaţiilor obţinute, partidul aşa şi nu a mai revenit. Iar în urma deciziei IP Făleşti ministrul MAI nu a fost din nou de găsit pentru a o comenta, în timp ce președintele raionului Fălești a refuzat să-şi comenteze "îndreptățirea".

Support Ukraine