Şoferul unui Mercedes, care a derapat şi a făcut un accident în Chişinău, a fost oprit de alţi şoferi după ce ar fi încercat să fugă

Acum 6 luni, 1 săptămână - 17 Octombrie 2023, Piata Auto
Şoferul unui Mercedes, care a derapat şi a făcut un accident în Chişinău, a fost oprit de alţi şoferi după ce ar fi încercat să fugă
Mai mulţi şoferi din Chişinău au manifestat astăzi dimineaţă solidaritate, blocând un alt şofer, al unui Mercedes E-Class, care tocmai provocase un accident pe strada Bănulescu Bodoni şi pleca de la locul accidentului.

Totul s-a produs în condiţii de ploaie şi carosabil umed, atunci când Mercedesul a accelerat în plin viraj şi a intrat într-un drift neinspirat, pe care şoferul nu l-a putut controla. Astfel, maşina a acroşat o Toyota care circula regulamentar pe banda de alături.

Şoferul din Mercedes, însă, n-a coborât să verifice gravitata celor comise, ci a demarat pentru a pleca imediat de la locul accidentului.

Autorul filmării a încercat să-l atenţioneze din faruri, iar ulterior şi un alt şofer al unui SUV a demarat şi l-a blocat cu maşina sa. Din video se poate auzi că şoferul de Mercedes se arată nedumerit că ar fi „atins” maşina anterior.

Autorul filmării menţionează că şoferul din Mercedes era în stare „inadecvată”. Am solicitat poliţiei informaţii despre acest accident, dar şi despre starea şoferului din Mercedes. Când vom obţine un comentariu de la poliţie, vom actualiza această ştire.

Şoferul unui BMW X5 ieşit pe contrasens a provocat un accident grav astă noapte lângă vama Sculeni, care a necesitat intervenţia a două echipaje de pompieri salvatori

Un accident grav s-a produs astă noapte, în jurul orei 23:20, pe traseul R16 la intrarea în satul Gherman, raionul Făleşti, în imediata apropiere a vămii Sculeni, între România şi Republica Moldova. Şoferul unui BMW X5 ar fi pierdut controlul maşinii sale, conform versiunii enunţate de poliţie, şi a cauzat un impact frontal grav cu un Mercedes Sprinter. A fost nevoie de intervenţia a două echipaje de pompieri salvatori pentru descarcerare şi a echipajelor de ambulanţă pentru a acorda primul ajutor, dar din păcate, şoferul nevinovat din Sprinter şi-a pierdut viaţa ulterior, la scurt timp după accident.

Accidentul s-a produs în condiţii de ploaie, iar conform versiunii principale ale poliţiei din Moldova, BMW-ul şi-ar fi pierdut aderenţa, ajungând astfel pe contrasens şi lovind microbuzul. Întrucât vorbim de intrarea într-o localitate, probabil şi viteza acestuia ar fi trebuit să fie mai moderată.

În BMW se aflau şoferul de 25 ani, locuitor al satului Taxobeni, amplasat imediat după Gherman pe acelaşi traseu, plus alţi doi bărbaţi pasageri, de 22 şi 27 ani. În Mercedes Sprinter era doar şoferul, de 39 ani. După impact, ambii şoferi au fost deosebit de grav răniţi, iar cel din BMW X5 a fost încarcerat, motiv din care a fost nevoie de intervenţia a două echipaje de salvatori IGSU. Aceştia au reuşit să-l deblocheze şi să-l predea medicilor, care i-au acordat îngrijirile necesare şi l-au transportat la spital în stare gravă, dar conştientă.

Microbuzul s-a răsturnat, deformându-se puternic exact în zona şoferului. Medicii au încercat să lupte pentru viaţa şoferului, însă, din păcate, acesta nu a putut fi salvat. E unul din acele cazuri când un şofer poate circula regulamentar pe partea sa de carosabil şi, din păcate, altcineva poate veni cu viteză neadaptată, poate şi neregulamentară, ajungând să nu-şi mai controleze maşina şi să provoace asemenea accidente, luând vieţi nevinovate.

Din păcate, deşi o perioadă după introducerea amenzilor mai mari pentru depăşirea vitezei şi introducerea riscului de a pierde permisul, statisticile de încălcări scăzuseră drastic, până la circa 200-250 încălcări raportate per week-end la nivel de ţară, faţă de circa 1.700-2.200 per week-end raportate anterior, în ultimele week-end-uri poliţia raportează din nou cifre mai mari, în week-end-ul recent fiind înregistrate 896 de încălcări de viteză la radarele mobile poliţiei.

Support Ukraine