În Chişinău se testează un nou tip de iluminare a trecerilor de pietoni

Acum 1 an, 1 lună - 12 Martie 2023, Piata Auto
În Chişinău se testează un nou tip de iluminare a trecerilor de pietoni
Se pare că numărul mare de accidente rutiere pe trecerile din pietoni din Chişinău din acest an a determinat pe cineva să încerce un nou tip de iluminare a acestora, regăsit şi-n unele oraşe occidentale.

Aseară, pe strada Bucureşti, la intersecţie cu Serghei Lazo, era calibrată o nouă iluminare a trecerii de pietoni, iar momentul a fost surprins de un cititor, Victor Nicolaescu.

Astfel, sursa iluminării a fost montată sus pe stâlp, pe una din părţile străzi. De la ea erau proiectate pe asfalt liniile de culoare albă şi galbenă a trecerii de pietoni, făcând-o mult mai vizibilă noaptea pentru şoferi, iar un eventual contrast cu un pieton ar face pietonul observabil de mai departe.

În video-ul de mai jos se poate vedea că liniile proiectate pe asfalt nu coincid cu cele ale trecerii de pietoni, însă autorul filmării ne-a menţionat că, după ce şi-a încălzit motorul maşinii şi a plecat de acolo, liniile erau deja aproape perfect suprapuse cu cele ale trecerii de pe asfalt, semn că această calibrare să făcea exact atunci.

Support Ukraine