Fiţi pe fază! Trei premiere de la Dacia urmează peste câteva zile!

Acum 3 ani, 7 luni - 6 Septembrie 2020, autoblog
Fiţi pe fază! Trei premiere de la Dacia urmează peste câteva zile!
Dacia începe campania de teasere mult aşteptată! Într-o zi din următoarele săptămâni sau în trei zile diferite, însă oricum peste câteva zile, marca auto românească va prezenta trei automobile: noua generaţie Logan, noua generaţie Sandero, dar şi versiunea sa adaptată pentru drumuri mai proaste Sandero Stepway!

Noile Dacia Logan şi Sandero ar putea debuta chiar în această toamnă

Noile generaţii Dacia Logan şi Sandero sunt deja gata dezvoltate şi au fost surprinse la teste pe drumurile publice, Logan-ul pentru prima dată acum câteva ore.

Modelele actuale sunt deja de opt ani pe piaţă şi este momentul pentru ca să le vedem evoluţia, lucru care s-a putea întâmpla chiar în această toamnă!

Ambele automobile sunt încă acoperite din plin cu elemente care le camuflează formele reale, dar nu le ascund caracteristica principală. În cazul Logan-ului, acesta are proporții complet diferite!

Silueta actuală va rămâne în trecut: au fost mărite unghiurile de înclinare a montanţilor pentru ca acoperişul să dea a coupe, înălțimea corpului a fost redusă, iar partea frontală a devenit mai eficientă din punct de vedere aerodinamic.

Mânerele noi ale portierelor de asemenea ies în evidenţă. Farurile şi stopuri cu LED-uri sunt de asemenea de aşteptat. Aparent, ampatamentul ambelor automobile este vizibil crescut, iar pe bancheta din spate va fi mai mult spaţiu pentru pasageri.

Planşa de bord va include un ecran pe care va rula sistemul multimedia, poziţionat acum sub forma unei tablete, practic la aceeaşi înălţime cu panoul de bord din spatele volanului. Panoul de control a sistemului de climatizare ar putea fi preluat de pe noul Duster.

Conform informațiilor preliminare, Logan-ul european (precum și Sandero) se va baza pe o versiune a platformei modulară CMF-B, pe care sunt construite și hatchback-urile Renault Clio și Nissan Micra de ultimă generaţie.

Și gama de motoare pentru piețele locale este probabil să fie compusă din agregate cu trei şi patru cilindri, benzinare şi diesel-uri, dar şi variante care pot consuma alternativ GPL. De asemenea, în noua familie Logan/Sandero, se pot aștepta unităţi de propulsie hibride (cel puţin tehnologia mild hybrid).

Premiera noului sedan Dacia Logan, împreună cu noul Sandero, ar putea fi una dintre surprizele de la Salonul Auto de la Paris din această toamnă. Vânzările vor demara înainte de Revelion sau la începutul lui 2021.

Support Ukraine