DRUMURI BUNE LA DONDUȘENI. Până în octombrie vor fi daţi în exploatare 27 de kilometri de drum

Acum 5 ani, 7 luni - 19 Septembrie 2018, PUBLIKA
DRUMURI BUNE LA DONDUȘENI. Până în octombrie vor fi daţi în exploatare 27 de kilometri de drum
Până la sfârșitul lunii octombrie, în raionul Dondușeni vor fi daţi în exploatare 27 de kilometri de drum. Pentru reabilitări au fost alocați peste 32 milioane de lei. Până acum, 70 la sută din lucrări au fost executate.

În satul Codrenii Noi, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova" se repară două porțiuni cu o lungime de 800 de metri. Acestea fac legătura cu centrul de sănătate, grădinița, poșta, dar și biserica.

Muncitorii au pus straturile de pietriș, iar ulterior va fi așternut și asfaltul.

"– Lucrăm să fie tot bine, să fie drumurile bune. – Cât va ține acest drum? – Va ține mult. Noi dăm garanția că va ține mult, mulți ani de zile."

Șoferii așteaptă cu nerăbdare să circule pe un drum bun.

"Era rău de tot. Acum dacă îl fac, va fi foarte bine."

"Eu le-am mulțumit deja drumarilor că au grijă de locuitorii satului nostru."

Recent, în satul Frasin s-au încheiat lucrările la tronsonul de 700 de metri care face legătură cu localitatea vecină Caraiman. Șoferii spun că drumul, nereparat de zeci de ani, arăta ca după război.

"A fost într-o stare foarte rea. Practic nu era drum aici. Acum e foarte comod că poți circula în siguranţă."

"Față de cum era, e bun, e foarte bun. Dacă îl vor face tot, va fi și mai bine."

Autoritățile sunt mulțumite că în sfârșit oamenii din sat nu vor mai merge prin noroi.

"Dacă pe vremuri se făceau drumuri la ferma de vaci și copiii mergeau prin glod, acum facem la școli, la grădinițe. Este îmbucurător că conducerea țării lucrează pentru populație", a spus primarul satului Frasin, raionul Dondușeni, Anatolii Bojenco.

Drumarii lucrează intensiv pentru ca proiectele să fie terminate la timp.

"Avem brigadă care se ocupă cu varianta albă și avem brigadă cu care punem asfalt. Cam târziu am început anul acesta până s-a făcut contractul. Undeva cu o lună am întârziat", a spus reprezentantul „Drumuri Edineț", Leonid Corcimari.

În cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova" vor fi renovaţi aproape 1200 de kilometri de drum. Pentru lucrări au fost alocate 1,6 miliarde de lei.

Support Ukraine