Dondușeni: Un tânăr polițist a lovit mortal un pieton în weekend și a fugit de la fața locului

Acum 2 ani, 9 luni - 13 Iulie 2021, autoblog
Dondușeni: Un tânăr polițist a lovit mortal un pieton în weekend și a fugit de la fața locului
Incident tragic în weekend într-o localitate din raionul Dondușeni.

Un șofer a lovit mortal un pieton și a fugit de la fața locului, iar ulterior s-a constatat că autorul accidentului a fost un tânăr polițist.

La 11 iulie curent, în jurul orei 22:00, poliția din Dondușeni a fost sesizată referitor la un accident rutier care a avut loc pe traseul local din satul Tîrnova, în urma căruia o femeie de 66 de ani din aceeași localitate a decedat. Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că femeia se deplasa pe partea stângă a carosabilului când a fost lovită de un automobil care și-a continuat mersul.

În urma măsurilor întreprinse de polițiștii din Dondușeni, la scurt timp a fost identificat vehiculul cu pricina, un Volkswagen, dar și persoana care se afla în spatele volanului acestuia. Acesta s-a dovedit a fi un angajat al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, în vârstă de 26 de ani, care se afla în afara orelor de serviciu.

Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că tânărul avea o concentrație de alcool de 0.65 mg/l în aerul expirat. Acesta a declarat colegilor săi că a consumat alcool după ce a comis accidentul.
Reieșind din acest fapt, polițistului i-au fost preluate probe biologice prin care urmează să se stabilească exact perioada când a consumat.

Actualmente pe cazul dat a fost pornită o cauză penală conform art.264 al.3 din Codul Penal (riscă până la 7 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport), iar șoferul a fost reținut pentru 72 de ore. Urmărirea penală este efectuată, în continuare, de procurorii din Dondușeni, care urmează să stabilească toate circumstanțele.

Inspectoratul General al Poliției reiterează că nu tolerează un astfel de comportament în rândurile polițiștilor, iar subofițerul implicat în accident va purta răspundere pentru fapta comisă, conform legii.

Support Ukraine