Bradul gigantic de la Vatican, adus din Polonia

5 Decembrie 2017 - Agora

Bradul gigantic de la Vatican, adus din Polonia

Un brad gigantic, de 25 de metri înălțime, defrișat dintr-o pădure din nord-estul Poloniei, transportat la Vatican la sfârșitul lunii noiembrie, a fost decorat cu mii de ornamente și șiruri de beculețe, scrie agerpres.

O mare parte dintre decorațiuni au fost realizate de către copiii din secțiile de oncologie din mai multe spitale din Italia.

De crengile bradului au fost agățate dorințe de Crăciun scrise în mai multe limbi.

În fiecare an, bradul de Crăciun din Vatican provine din diverse regiuni ale Italiei sau din alte țări europene. Acest obicei a fost introdus în urmă cu 35 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea, născut în Polonia.

Aceasta este pentru prima dată în douăzeci de ani când un pom de Crăciun a fost adus la Vatican din Polonia. În 1997, un brad din Zakopane, din sudul Poloniei, i-a fost prezentat lui Papa Ioan Paul al II-lea.

Bradul de Crăciun din acest an este un dar pentru Papa Francisc din partea arhiepiscopilor și episcopilor din zonele metropolitane Warmia și Bialystok și Direcția Generală a Pădurilor de Stat din Bialystok din nord-estul Poloniei. O delegație din partea acestora va ajunge la Vatican în decembrie pentru a se întâlni cu Papa și a aprinde beculețele din pomul de Crăciun.

Bradul va rămâne în piața din fața Bazilicii din Vatican până la data de 7 ianuarie.

 

Adauga anunt nou