Autoritățile publică bilanțul programului ”Drumuri bune pentru Moldova”. Au fost finisate deja 90% din lucrările planificate!

Acum 5 ani, 4 luni - 6 Noiembrie 2018, autoexpert
Autoritățile publică bilanțul programului ”Drumuri bune pentru Moldova”. Au fost finisate deja 90% din lucrările planificate!
Programul „Drumuri bune pentru Moldova” a fost implementat în proporţie de aproape 90 la sută. Până acum au fost reabilitate drumurile din 11 raioane ale ţării, pentru care s-au cheltuit 1,4 miliarde de lei.

Mai exact, din luna mai de când a fost lansat proiectul, au fost asfaltați 1030 de kilometri, ceea ce constituie 87,4 la sută din totalul lucrărilor planificate, scrie publika.md

De drumuri reparate se bucură deja locuitorii  din 11 raioane ale ţării. Este vorba de Basarabeasca, Leova, Cahul, Cantemir,Criuleni, Dubăsari, Edineţ, Nisporeni, Orhei, Ştefan Vodă şi Taraclia.

Acum, muncitorii lucrează la ultimii 130 de kilometri de drum, din 23 de raione. Până la sfârşitul anului, vor fi reabilitați, în total, 1355 de kilometri din 1200 de localităţi.

Suma totală a investițiilor este de circa 1.6 miliarde de lei. Acum o lună, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat lansarea programului „Drumuri bune 2".

Pe parcursul anului 2019, vor fi reabilitați alţi 1500 de kilometri de drum de importanţă regională.

Support Ukraine