După doar un an de la renovare bulevardul Ștefan cel Mare va fi iarăși reparat!

Acum 5 ani, 7 luni - 2 August 2018, autoexpert
După doar un an de la renovare bulevardul Ștefan cel Mare va fi iarăși reparat!
Bulevardul Ștefan cel Mare ar putea să intre din nou în reparație.

După doar un an de la încheierea lucrărilor de renovare a acestuia, asfaltul așternut a început deja să se deformeze, iar pavajul trotuarelor să se strice. Aceeași situaţie poate fi observată şi pe strada Vasile Alecsandri şi bulevardul Constantin Negruzzi.

La intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi Mitropolit Varlaam muncitorii deja au început sî îndreapte bordurile din preajma trecerilor de pietoni. Şi asta pentru că deplasarea cărucioarelor era una dificilă. Strada Vasile Alecsandri a fost reparată de o firmă din România. Specialiştii căreia au fost de acord cu obiecţiile şi acum înlătură neajunsurile din cont propriu!

Costul total al lucrărilor de pe străzile Ştefan cel Mare, Alecsandri şi Negruzzi a costat municipalitatea circa de 22 de milioane de euro.

Este o lista de circa 30 de neconformităţi care presupun la rândul lor mai multe adrese, sunt mai mult de 100 de adrese", a declarat Vitalie Butucel, şeful Direcţiei Transport a Capitalei.

Pe bulevardul Ştefan cel Mare asfaltul s-a deformat cel mai tare în zona staţiilor de aşteptare. Totuși calitatea asfaltului de pe cele trei străzi renovate va fi verificată în laborator. Expertiza va fi realizată la cererea Primăriei.

Există laboratorul de stat pentru expertizarea lucrărilor în construcţii şi anume în construcţiile de drumuri. Vor fi ridicate carote, vor fi ridicate mai multe mostre", a adăugat Vitalie Butucel, şeful Direcţiei Transport a Capitalei.

Dacă rezultatele expertizei vor arăta că lucrările nu au fost făcute la nivelul cerinţelor tehnologice, atunci firma responsabilă va înlătura neajunsurile din cont propriu.

Support Ukraine