Astfel, șoferii care vor conduce în localități cu peste 100 km pe oră, iar pe drumurile naționale cu peste 140 km pe oră vor fi privați de permisul de conducere pe un termen de la 3 până la 6 luni.
Printre alte probleme, au fost evidențiate calitatea slabă a studiilor în școlile auto, procedurile complicate și costurile mari pentru obținerea permiselor de conducere. Prim-ministrul a cerut să fie simplificate procedurile de eliberare a permiselor.
„Nu e normal ca cetățenii să stea ore în șir în rânduri. Când există cozi, apare corupția. Nu vreau să simplificăm obținerea permisului, vreau să simplificăm procedurile de eliberare a acestuia. Cu cât mai complicate sunt procedurile, cu atât mai mare este corupția", a subliniat Pavel Filip.
În acest sens, s-a propus ca școlile auto care vor avea o rată joasă de promovare a examenelor pentru permisul de conducere să rămână fără acreditare.
De asemenea, a fost menționată necesitatea digitizării tuturor proceselor în vederea obținerii permisului auto.
În urma discuțiilor, prim-ministrul a dispus crearea unui grup de lucru format din responsabili ai Cancelariei de Stat, Agenției de Guvernare Electronică, Agenției Servicii Publice, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Afacerilor Interne, care va elabora și va prezenta spre aprobare proiectul de modificare și completare a cadrului normativ, astfel încât să fie incluse recomandările și soluțiile propuse în cadrul ședinței.
Amintim că, la data de 14 decembrie, au intrat în vigoare noile amendamente ale legii prin care șoferii care vor urca băuți la volan, vor fi pedepsiți mai aspru. Pe lângă amenzile usturătoare, șoferii sunt fi lipsiți și de permisul de conducere.
ştiri asemănătoare