Administratorii unei școli auto ar fi cerut între 350 și 1.000 de euro pentru un permis de conducere

Acum 7 luni - 27 Septembrie 2023, autoexpert
Administratorii unei școli auto ar fi cerut între 350 și 1.000 de euro pentru un permis de conducere
Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud (DGT) a CNA și procurorii din cadrul Oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au operat percheziții, în dimineața zilei de astăzi, la administratori ai unei școli auto din Cimișlia.

Aceștia sunt cercetați în dosarul schemei de corupție la eliberarea permiselor de conducere la Hîncești.

Potrivit materialelor cauzei, doi administratori ai școlii auto din orașul Cimișlia au afirmat că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești, și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Prin urmare, bănuiții ar fi pretins și primit între 350 și 1.000 de euro pentru un permis de conducere.

În cadrul perchezițiilor efectuate la sediul școlii auto, domiciliul și în automobilul bănuiților au fost ridicate mijloace bănești în euro și dolari, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. O persoană a fost reținută și plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar alta este cercetată în stare de libertate.

Amintim, că pe 19 septembrie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în dosarul de corupție la eliberarea permiselor de conducere. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiul Hîncești, și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Support Ukraine