Acordul moldo-italian cu privire la conversiunea permiselor de conducere va fi modificat!

Acum 3 ani, 8 luni - 16 Iulie 2020, autoexpert
Acordul moldo-italian cu privire la conversiunea permiselor de conducere va fi modificat!
Miniştrii de la Chişinău au decis astăzi inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Italiei, întocmit prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la 27 noiembrie 2003, transmite MOLDPRES.

Conversiunea permiselor de conducere emise în Republica Moldova şi Italia este reglementată de Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, semnat la Roma, pe 27 noiembrie 2003, cu modificările ulterioare din 2011 şi 2019.

Totodată, ca urmare a unei Hotărâri de Guvern din anul trecut, la data de 1 ianuarie 2020 au fost puse în aplicare permisele de conducere de model 2019, fapt care impune modificarea Acordului de bază.

Acest document este un acord interguvernamental, ce urmează a fi întocmit prin schimb de note şi va fi parte componentă a Acordului semnat în 2003, intrând în vigoare la 60 de zile de la data recepţionării ultimei notificări, prin care părţile îşi vor comunica oficial îndeplinirea procedurilor prevăzute de legislaţia naţională pentru intrarea în vigoare a acestuia.

Cetăţenii Republicii Moldova pot conduce mijloacele de transport pe teritoriul Republicii Italiene în baza permisului de conducere moldovenesc până la un an de la data stabilirii reşedinţei în Italia. Perioada de 12 luni este oferită în scopul conversiunii permisului de conducere moldovenesc în permis de conducere de model italian.

Support Ukraine