Accident grav lângă Brăviceni, raionul Orhei. Un motocultor a apărut pe traseul R6 fără asigurare şi a fost spulberat

Acum 1 an, 7 luni - 13 Septembrie 2022, autoblog
Accident grav lângă Brăviceni, raionul Orhei. Un motocultor a apărut pe traseul R6 fără asigurare şi a fost spulberat
În seara zilei de ieri, aproape de ora 22:00, în unitatea de gardă a IP Orhei a parvenit un apel telefonic cu o informație, redirecționată prin serviciul unic de urgență 112, despre producerea unui accident rutier cu 20 de minute mai devreme pe traseul R6. Implicat a fost un crossover şi un motocultor.

Preliminar s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, în timpul deplasării la volanul unui motocultor de model ZUBR, a ieșit de pe un drum secundar din preajma satului Brăviceni, însă fără a ceda trecerea autovehiculelor. Drept urmare a intrat în contact cu un Renault Kadjar ce se deplasa regulamentar pe drumul cu prioritate, dinspre Bălţi spre Orhei.

În urma accidentului conducătorul motocultorului si pasagerul acestuia în vârstă de 40 de ani au fost transportați la Spitalul Raional Orhei pentru acordarea ajutorului medical, unul dintre ei fiind internat în stare gravă.

Șoferul autovehiculului a fost testat alcoolscopic şi nu s-a constatat că ar fi consumat alcool. De cealaltă parte, de la conducătorul motocultorului au fost prelevate probe biologice. La moment se întreprind măsuri suplimentare în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor celor întâmplate.

Conform informaţiilor pe care le deţinem, din afirmațiile posesorului crossoverului, care se deplasa cu viteză redusă din cauza apei de pe carosabil, motocultorul pur şi simplu nu a fost văzut în întuneric, neavând niciun element reflectorizant pe el, unde mai pui că vizibilitatea fusese mai rea din cauza precipitaţiilor care nu erau unele slabe. Tot el spune că tânărul ce manipula motocultorul fusese beat. Împreună cu soţia sa nu au avut de suferit practic deloc din cauza declanşării pernelor de aer frontale şi laterale.

Support Ukraine