A primit în dar un permis de conducere, iar astăzi riscă să răspundă penal

Acum 7 luni - 26 Octombrie 2022, Telegraph
A primit în dar un permis de conducere, iar astăzi riscă să răspundă penal
A primit în dar un permis de conducere, iar astăzi riscă să răspundă penal pentru deținerea actelor oficiale falsificate.

Deși documentul avea perfect puse elementele de securizare, polițiștii de frontieră din PTF Sculeni au reușit să dea în vileag ilegalitatea.

Astăzi, 25 octombrie 2022, puțin trecut de miezul nopții, la linia de control s-a apropiat un autoturism, înmatriculat în Ucraina. La volanul mașinii a fost legitimat cetățeanul ucrainean de 27 de ani. În discuție cu tânărul s-a aflat că vine din Germania. Conform criteriilor de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia efectuării controlului suplimentar.

Ca urmare, în portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi emis pe numele său de către autoritățile ucrainene. Pentru a confirma bănuiala polițistului de frontieră despre faptul că este un act falsificat, a fost folosită tehnica specială de control. Totodată, șoferul a recunoscut că documentul fusese primit în dar de la prieteni și ar fi conștientizat că este unul falsificat.

Documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiza judiciară. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST continuă cercetările pe fapt. Străinului i-a fost autorizată intrarea în Moldova, în baza documentelor veridice.

Support Ukraine