23 posturi noi de supraveghere video a traficului auto. Care sunt planurile autorităților

Acum 2 ani, 2 luni - 18 Februarie 2022, bizlaw
posturi de supraveghere video a traficului auto
posturi de supraveghere video a traficului auto
Pe teritoriul Republicii Moldova au fost puse în exploatare 23 posturi noi de supraveghere a traficului auto, dintre care 18 posturi de supraveghere la nivel național și cinci posturi noi de supraveghere în municipiul Chișinău.

În total, 36 camere de supraveghere a circulației rutiere modernizate, cu capacități extinse, vor veghea securitatea traficului rutier în țară. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit autorităților, din cauza vitezei excesive, neatenției și a condusului în stare de ebrietate, anual au loc mii de accidente și decedează sute de persoane. Doar pe parcursul anului 2021, din cauza depășirii limitei de viteză, au avut loc 827 accidente rutiere, 122 persoane au decedat iar 939 au primit traumatisme. În total, anul trecut au avut loc 2.517 accidente, în care au decedat 254 de persoane și au fost traumatizate 2.834 de persoane.

MAI spune că în baza statisticilor privind incidența rutieră pe sectoarele de drum până la instalarea sistemelor de supraveghere și după, se observă o reducere drastică a numărului de accidente rutiere. Ca exemplu, în doar doi ani de la instalarea sistemelor de supraveghere în Anenii Noi, numărul accidentelor rutiere, care s-au soldat cu pierderi de vieți omenești sau traumatisme grave, a fost redus de la 15 la zero. Astfel, obiectivul major al implementării etapizate a Programului național de modernizare tehnologică a sistemului de siguranță publică și rutieră ”Controlul traficului” este de crește gradul de securitate a societății.

Autoritățile mai spun că sistemele automatizate de supraveghere înseamnă mai multă siguranță în trafic, dar și siguranță publică mai sporită, prin depistarea la timp a unui infractor sau identificarea în primele ore a unei mașini date în căutare.

Lista noilor posturi de supraveghere poate fi accesată aici.

Support Ukraine