Lista locurilor în care sunt instalate noile camere de trafic din Moldova şi care dintre ele calculează viteza medie

Acum 2 ani, 2 luni - 17 Februarie 2022, Piata Auto
noi camere de trafic, Moldova
noi camere de trafic, Moldova
Acum trei zile, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că a lansat în deplină funcţionare 23 de camere noi pe traseele din Moldova, în cadrul unui program de actualizare a sistemului de monitorizare a traficului.

De fapt, majoritatea acestor camere au fost instalate încă în noiembrie 2021, dar, totuşi, acum şoferii pot fi siguri că toate aceste camere funcţionează deja şi generează amenzi expediate prin poştă pentru încălcări de viteză, traversări la roşu sau nerespectarea marcajelor.

Totodată MAI a mai confirmat şi faptul că în mai multe locuri au fost reactivate camerele care calculează viteza medie de deplasare pe anumite sectoare de drum. În principiu, camerele cu viteză medie sunt instalate în aceleaşi locuri în care au început a opera încă prin 2014-2015, după care o perioadă de vreo 5 ani au fost inactive din cauza unui statut juridic neclar.

Iată lista locaţiilor din Moldova unde sunt instalate camere de monitorizare a vitezei medii. În tabel sunt indicate denumirile traseelor naţionale şi locaţiile prin cifra kilometrilor unde stau ambele puncte, de început şi de sfârşit a zonei de monitorizare:

Mai jos prezentăm şi lista locaţiilor din Moldova care au cameră de trafic ce fixează viteza instantanee:

Aici am mai adăuga o cameră apărută la intrarea în oraşul Orhei de pe traseul M2, care pare să nu fie inclusă în acest program, dar care pare să monitorizeze şi ea viteza într-un sector cu regim limitat.

De asemenea, e important să menţionăm că cele 23 de puncte de mai sus sunt doar locurile în care au fost actualizate camerele, dar ele nu sunt singurele din Moldova care monitorizează traficul. O listă cu doar câteva alte camere adiţionale din Chişinău ar cuprinde străzile:
• Hristo Botev
• Bd. Dacia / intersecţie cu strada Băcioi
• Munceşti, calculare viteză medie
• Drumul Băcioiului
• Traseul Leuşeni, aproape de vamă
• Traseul M2, intrare în comuna Stăuceni

Support Ukraine