15 ianuarie - termen limită de ridicare a autorizațiilor CEMT

Acum 1 an, 3 luni - 13 Ianuarie 2023, bizlaw
15 ianuarie - termen limită de ridicare a autorizațiilor CEMT
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat că data limită de ridicare a autorizațiilor multilaterale CEMT repartizate pentru anul curent este 15 ianuarie.

Totodată, ANTA precizează că în conformitate cu prevederile art. 3134 alin. (2) al Codului Transporturilor Rutiere, aprobat prin Legea nr. 150 din 17.07.2014, autorizațiile CEMT repartizate și neridicate în termen de 1 lună de zile de la aprobarea listei operatorilor de transport rutier cărora le-au fost repartizate autorizații CEMT sunt retrase și redistribuite operatorilor de transport rutier care nu au beneficiat de autorizații CEMT, în ordinea cronologică de înregistrare în sistemul informațional „e-Autorizație transport”.

Amintim că, la solicitarea autorităților Republicii Moldova, statele membre FIT -  Forul Internațional de Transport - au decis acordarea pentru anul 2023 a Cotei Speciale de 50 autorizații de bază CEMT, suplimentar la cota de bază anuală în număr de 150 autorizații. 

Astfel, conform coeficienților de multiplicare, cota autorizațiilor multilaterale CEMT alocată Republicii Moldova de către FIT pentru anul 2023 constituie:

  • 1.300 autorizații CEMT pentru unitățile de transport ”EURO V sigur” și
  • 980 autorizații CEMT pentru unitățile de transport ”EURO VI sigur”.
Support Ukraine