Vot decisiv: Vehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării

Acum 1 lună - 31 Decembrie 2022, bizlaw
Vot decisiv: Vehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării
Vehiculele înmatriculate provizoriu pentru probe vor fi supuse impozitării. Deputații au votat, în cea de-a doua lectură, proiectul de modificare a Codului fiscal și a Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule.

Scopul proiectului constă în stabilirea unor norme și condiții speciale pentru subiecții care au ca scop înmatricularea provizorie pentru probe a autovehiculelor.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, documentul aprobat prevede aplicarea unei taxe pentru înmatricularea provizorie pentru probe a autovehiculelor, precum și permiterea încheierii contractelor de asigurare pe perioade mai mici de 12 luni, dar nu mai mici de 30 de zile.

În prezent, autovehiculele cu plăcuțe probe circulă fără să fie achitat impozitul rutier, fără asigurare și fără revizie tehnică. Astfel, proiectul urmează să ofere egalitate agenților economici, argumentează autorii inițiativei legislative.

Aplicarea normelor propuse va duce la suplinirea bugetului de stat cu mijloace financiare ratate prin neachitarea taxei de folosire a drumurilor de circa 90% din subiecții ce folosesc transport cu numere de înmatriculare provizorie.

Support Ukraine