Vicepretorului sectorului Botanica i-a fost suspendat permisul de conducere, după ce a fost prins beat la volan. Macovenco nu-şi recunoaşte vina

Acum 6 luni, 1 săptămână - 18 Octombrie 2023, PUBLIKA
Vicepretorului sectorului Botanica i-a fost suspendat permisul de conducere, după ce a fost prins beat la volan. Macovenco nu-şi recunoaşte vina
Vicepretorului sectorului Botanica i-a fost suspendat permisul de conducere. Roman Macovenco a fost prins în stare avansată de ebrietate la volan, la sfârşitul lunii septembrie.

Decizia de suspendare a dreptului de a conduce automobilul a fost luată de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul la Ciocana, care au aprobat demersul procurorilor. Vicepretorul Macovenco a refuzat să se prezinte în instanţă. Avocatul lui nu a vrut să discute cu presa. Potrivit procurorului de caz, Carolina Lupaşcu, bănuitul nu-şi recunoaşte vina şi nu colaborează cu organele de anchetă.

"Am cerut ridicarea permisului ca o măsură de asigurare, ca acesta să fie înlăturat de la conducerea mijlocului de transport, cel puţin până la finalizarea cauzei penale şi transmiterea ei în instanţa de judecată. Dacă va fi găsit vinovat, norma prevede muncă neremunerată în folosul comunităţii şi anularea dreptului de a conduce mijloace de transport", a spus Carolina Lupaşcu.

Roman Macovenco a fost stopat de poliţişti pentru că se deplasa haotic pe o stradă din Capitală. El ar fi refuzat să fie testat alcoolscopic şi a fost dus la Dispensarul de Narcologie, unde s-a constatat că avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de şapte ori mai mare decât norma.

Macovenco a prezentat poliţiei paşaportul diplomatic pe care nu l-a predat din activitatea sa anterioară. Ministerul de Externe i-a restras ulterior documentul şi a menţionat că vicepretorul ar fi trebuit să-l predea la finalul mandatului.

După incident, reponsabilii de la Primăria Capitalei au menţionat că situaţia lui Roman Macovenco urmează să fie analizată de comisia de disciplină.

Support Ukraine