Verifică online: Cum afli dacă mașina ta a fost ridicată de polițiști și transportată la parcarea cu plată

Acum 1 an, 9 luni - 28 Septembrie 2020, Telegraph
Verifică online: Cum afli dacă mașina ta a fost ridicată de polițiști și transportată la parcarea cu plată
Pentru eficientizarea circulației rutiere, sporirea nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport și crearea condițiilor corespunzătoare de siguranță pentru participanții la trafic,

Poliția comunică că începând cu zilele următoare vor fi desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport.

Astfel, mijloacele de transport vor fi ridicate și transportate la parcarea cu plată, aceasta fiind amplasată în afara orașului.

Parcarea respectivă a lansat și un serviciu online, disponibil pe parcarespeciala.md

Pagina web permite verificarea informație în baza numărului de înmatriculare.

Mai jos publicăm și lista de prețuri pentru serviciile parcării speciale.

Adresa parcării: Mun. Chișinău, com. Trușeni, str. Calea Trușenilor nr.46,
Tel: +373-78-307-555

Poliția reiterează că mijlocul de transport poate fi supus ridicării în următoarele condiții:

– atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;

– staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;

– mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;

– dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Mijloacele de transport parcate neregulamentar vor fi ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială cu care Inspectoratul General al Poliției a încheiat un contract de prestări servicii în baza unei proceduri de licitație publică.

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059.

Poliția mizează pe responsabilitatea conducătorilor auto și încurajează cetățenii să solicite intervenția polițiștilor în caz de identificare a automobilelor parcate neregulamentar.

Support Ukraine