Vă amintiţi de Mercedesul reţinut acum 2 săptămâni de 6 echipaje de poliţie în Chişinău? Azi el circulă din nou bine-mersi!

Acum 3 ani, 10 luni - 23 Iunie 2020, Piata Auto
Vă amintiţi de Mercedesul reţinut acum 2 săptămâni de 6 echipaje de poliţie în Chişinău? Azi el circulă din nou bine-mersi!
La 7 iunie 2020, seara, în mediul online a apărut un video cumtremurător, în care şoferul unui Mercedes-Benz E-Class este pus la pământ de către poliţişti pe str.

Alecu Russo din Chişinău, iar în jurul lui se aflau o mulţime de echipaje de poliţie. Una din pasagere, însărcinată fiind, striga de mama focului în momentul reţinerii.

La 8 iunie 2020, poliţia publică filmul urmăririi acestui vehicul, cu numerele de înmatriculare SNQ820, şi ne arată cât de mult s-a pus în pericol pe el şi pe cei din jur în timpul urmăririi absurde. Mai mult ca atât, din informaţiile oficiale publicate de INSP, am aflat cu stupoare că şoferul avea alţi 7 ocupanţi în maşină în afară de el în momentul urmăririi, era în stare avansată de ebrietate şi, culmea, cu doar o săptămână mai devreme îi fusese suspendat permisul de conducere tot pentru condus în stare de ebrietate! Deci, fără permis, omul a putut recidiva fără probleme, urcând la volan în stare de ebrietate împreună cu alţi 7 oameni şi producând una din cele mai tâmpite eschivări de poliţie din câte am văzut? Ce se întâmpa dacă ajungea atunci într-un alt automobil şi omora oameni nevinovaţi? Ce se întâmpla dacă ajungea pe un trotuar unde se plimba o familie cu copii, de exemplu? Sau multe alte scenarii?

Şi acum, ajungem la ziua de azi, 22 iunie 2020. Ce credeţi că am zărit azi în traficul din Chişinău? Da, corect — acelaşi Mercedes-Benz E-Class cu numerele de înmatriculare SNQ820, care circulă bine-mersi pe străzile Chişinăului din nou!

Atunci poliţia anunţase că cel violent a fost plasat în arest de 72 de ore. Am contactat astăzi Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău pentru a afla care e starea de lucruri în prezent, odată ce cele 72 de ore au expirat demult.

Am aflat astăzi de la poliţie o detalizare interesantă, care ne-a scăpat atunci. Cel reţinut atunci nu era şoferul recidivist aflat în stare de ebrietate, ci pasagerul lui agresiv! Deşi şi şoferul şi unul din pasageri au manifestat comportmanet agresiv în momentul stopării, cel pus cu faţa la pământ a fost unul din pasageri, nu şoferul!

Iar asta înseamnă că, dacă în acele video de acum două săptămâni nu am văzut de fapt faţa şoferului, ci a unuia din pasageri, nu putem afirma azi dacă cel pe care l-am văzut în trafic era altcineva, căruia i s-a încredinţat automobilul, sau dacă era chiar acel şofer recidivist, cu permisul încă suspendat pentru condus în stare de ebritate. Noi publicăm imaginile mai jos, şi îi lăsăm pe cei de la poliţie să se autosesizeze şi să facă analiza de rigoare pentru a constata cine a condus, totuşi, azi automobilul!

Serviciul de presă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău a promis că va reveni către noi cu o actualizare de informaţii despre statutul şoferului în prezent şi pedeapsa care i-a fost aplicată. Când vom avea aceste informaţii oficiale, vom reveni cu noi detalii.

Support Ukraine