Un Mercedes-AMG E63 a fost furat în doar 30 de secunde în Chişinău, din parcarea unui mall

Acum 8 luni, 2 săptămâni - 9 August 2023, Piata Auto
Un Mercedes-AMG E63 a fost furat în doar 30 de secunde în Chişinău, din parcarea unui mall
Proprietarul unui Mercedes-AMG E63S din Chişinău a cerut azi ajutorul publicului în găsirea maşinii sale, care i-a fost furată din parcarea mall-ului Oasis, după cum anunţă acesta. Camerele de supraveghere din parcare au surprins momentul, iar întregul furt a durat doar circa 30 de secunde!

Furtul a avut loc în seara de 2 august, la 23:00. Proprietarul avea ambele chei la el, maşina era încuiată, dar hoţul a reuşit totuşi să deschidă cu uşurinţă maşina şi să pornească cu ea, fără vreo forţare mecanică.

Cel mai probabil, e vorba de o clonare electronică a cheii, prin interceptarea, amplificarea şi retransmiterea semnalelor. Din imagini se poate vedea că atunci când hoţul de apropie şi deschide Mercedes-ul AMG, într-un colţ al parcării se deschide simultan şi un alt Mercedes, deci e probabil că la locul primului receptor se mai afla în rază şi cheia celuilalt proprietar de Mercedes, sau hoţii au reuşit să găsească o portiţă de spargere a codurilor anume pentru modelele Mercedes.

Proprietarul spune că maşina sa ar fi fost văzută în seara aceleaşi zile pe traseul Hânceşti, iar până în prezent poliţia nu o poate găsi, motiv din care cere ajutorul publicului. Acesta atenţionează că ea ar putea să nu mai aibă inscripţii pe ea, ba chiar şi alte nume, însă modele E-Class AMG, din această generaţie (W213 facelift) şi în asemenea culoare nu ar mai exista în Moldova, prin urmare, dacă apare unul pe stradă, e foarte probabil să fie anume maşina furată.

Acesta a publicat şi câteva imagini din arhiva sa cu maşina din diverse unghiuri, inclusiv fără inscripţii şi cere ajutorul în găsirea sa. Cel mai simplu, pentru cei care au informaţii, ar fi să apeleze 112 şi să le comunice poliţiei.

Vezi mai jos şi imaginile de pe camere de supraveghere a momentului furtului.

Support Ukraine