Un Volvo a luat foc în capitală. Coincidență? Anterior suedezii au făcut recall pentru 500.000 de mașini cu risc de incendiu!

Acum 4 ani, 8 luni - 29 Iulie 2019, autoexpert
Un Volvo a luat foc în capitală. Coincidență? Anterior suedezii au făcut recall pentru 500.000 de mașini cu risc de incendiu!
Un SUV marca Volvo parcat în fața unui centru comercial din capitală a luat foc în seara zilei de ieri! Potrivit martorilor, mașina stătea parcată, iar la un moment dat a început să iasă fum de sub capotă. Un trecător a observat acest lucru și a chemat paza.

Ulterior, de către angajații centrului comercial au fost chemați pompierii care ar fi ajuns în câteva minute și au stins focul. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

Deocamdată nu se cunoaște de la ce s-a produs incendiul, totuși merită să menționăm că, recent constructorul Suedez a inițiat o amplă campanie de rechemare în service a modelelor la nivel global. Totalul mașinilor afectate a ajuns la 507.000, după ce Volvo a descoperit că, în unele cazuri, galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi și deforma. Cel mai rău scenariu presupune posibilitatea apariției unui incendiu la motor.

Modelele afectate de recall sunt S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 și XC90, cu motoare diesel de 2.0 litri și producție între 2014 și 2019.

Recent, AutoExpert.md a scris despre rechemarea modelelor la nivel global, însă dealerul oficial Volvo în Republica Moldova a zis că nu cunoaște încă nimic. Mai târziu, aceștia au declarat petru un portal de știri de la noi din țară că, acest recall vizează circa 100 de automobile de pe piața locală și a dat asigurări că îi va informa pe clienți despre toate procedurile care urmează să aibă loc.

Support Ukraine