Un şofer a fost documentat pentru 233 km/h în apropiere de Orhei. Mai are alte 13 puncte de penalizare

Acum 3 ani, 1 lună - 23 Martie 2021, Piata Auto
Un şofer a fost documentat pentru 233 km/h în apropiere de Orhei. Mai are alte 13 puncte de penalizare
Amenzile usturătoare şi cazurile raportate de poliţie se pare că nu prea conving şoferii din ţara noastră să circule regulamentar. Ba mai mult de atât, unii se pare că ţintesc să stabilească adevărate recorduri de viteză, circulând cu mult peste limita legală pe drumurile publice.

Două cazuri revoltătoare au fost documentate ieri de poliţie.

Un Volvo XC90 a fost stopat astăzi pe traseul M-1 în raionul Criuleni, după ce a fost depistat de radarele poliţiei cu 182 km/h. La volanul SUV-ului suedez s-a aflat un bărbat în vârstă de 63 ani, care a decis să supună riscului propria viaţă, dar şi a altor participanţi la trafic. Pentru această încălcare bărbatul s-a ales cu amendă şi 5 puncte de penalizare.

Cel de-al doilea caz, şi mai revoltător, a avut loc ieri seara pe traseul R-6 în raionul Orhei, când un şofer de 29 ani a fost depistat înaintând cu un Mercedes-Benz S-Class, cu viteza halucinantă de 233 km/h! În procesul de documentare oamenii legii au stabilit că bărbatul a mai avut pe numele său câteva încălcări şi a reuşit să acumuleze anterior 13 puncte de penalizare. Respectiv, permisul i-a fost ridicat, iar pedeapsa finală urmează să fie stabilită de instanţă.

Poliţia punctează că în weekend-ul trecut pe drumurile naţionale au fost depistaţi peste 1,500 şoferi care au depăşit limita legală de viteză. În perioada 19 — 22 martie pe teritoriul ţării au avut loc 10 accidente rutiere, soldate cu 15 persoane traumatizate. Totodată, 41 şoferi au fost depistaţi circulând în stare de ebrietate la volan.

Support Ukraine