Un şofer din Moldova s-a luat la ceartă cu poliţia din Iaşi, cerând filmarea încălcării şi certificatul radarului

Acum 3 ani, 6 luni - 3 Septembrie 2020, Piata Auto
Un şofer din Moldova s-a luat la ceartă cu poliţia din Iaşi, cerând filmarea încălcării şi certificatul radarului
Poliţia din Iaşi informează despre un caz ceva mai deosebit produs în Iaşi.

Un automobil din Republica Moldova a fost surprins depăşind limita de viteză de către un automobil nemarcat al poliţiei, dar echipat cu girofare discrete. Totul s-a întâmplat pe strada Mihai Sadoveanu din Iaşi.

Atunci când a fost tras pe dreapta, şoferul din Moldova a cerut să-i fie arătată filmarea încăcării. Însă, spre deosebire de Republica Moldova, în România legea permite poliţiştilor să nu arate imaginile video şoferului, poliţia fiind obligată să arate aceste imagini ca probă doar în instanţa de judecată.

Atunci şoferul din Moldova a cerut certificatul metrologic al radarului, o găselniţă des folosită de unii şoferi din ţara noastră, pentru că legea din Moldova permite o asemenea solicitare. Nu şi în România, unde poliţiştii nu sunt sub nici o formă obligaţi să prezinte asemenea documente şoferilor.

Văzând că nici această solicitare nu i se îndeplineşte, moldoveanul a scos telefonul mobil şi a început să filmeze toată cearta, „încercând să intimideze echipajul”, după cum menţionează cei de la Poliţia Iaşi. După cum se poate deduce, toată cearta nu a ajutat prea mult conaţionalul nostru, acesta primindu-şi într-in final procesul verbal pentru încălcarea comisă.

Support Ukraine