Un service auto din Moldova anunţă că e gata să facă gratuit lucrări urgente pentru maşinile venite din Ucraina

Acum 1 an, 3 luni - 28 Februarie 2022, Piata Auto
Un service auto din Moldova anunţă că e gata să facă gratuit lucrări urgente pentru maşinile venite din Ucraina
Mulţi dintre cetăţenii Ucrainei, care încearcă să se salveze în aceste zile din calea războiului şi vin în Republica Moldova, au urcat tot ce au putut la bordul maşinilor lor şi au lăsat casa în urmă, neştiind când vor putea reveni şi dacă o vor mai găsi la întoarcere.

Adeseori familiile vin împreună până la vamă, după care femeile cu copii traversează cu maşinile spre Moldova, iar bărbaţii se reîntorc în oraşele lor. În asemenea situaţii de urgenţă maximă, e de înţeles că nu toţi aveau maşinile pregătite de drumuri lungi, într-o stare tehnică bună.

Ieri pe grupurile de ajutorare a cetăţenilor din Ucraina, veniţi în Moldova, începuseră să apară asemenea solicitări de ajutor. Cineva rămăsese aproape fără plăcuţe de frână, de exemplu, şi căuta unde ar putea să le schimbe. Azi, însă, un service din Moldova, numit DieselOk, a anunţat că începând de mâine, luni, va fi pregătit să facă lucrări tehnice urgente pentru maşinile venite în aceste zile din Ucraina. Fie că e vorba de un nivel critic de ulei, schimb de ulei, diagnosticare a unor probleme electronice — aceştia declară că vor face tot ce le stă în puteri pentru a repara probleme urgente, în mod absolut gratuit.

Service-ul e situat pe str. Balcani 1, în Chişinău, în zona intrării în Durleşti de pe traseul Chişinău-Leuşeni.

Support Ukraine