Un moldovean la volanul unei mașini de 35 de mii de euro, oprit la vamă. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Acum 6 ani, 4 luni - 2 Noiembrie 2017, stirilocale
Un moldovean la volanul unei mașini de 35 de mii de euro, oprit la vamă. Ce au descoperit polițiștii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au depistat la controlul de frontieră un cetățean moldovean care conducea un autoturism marca Land Rover Discovery, ce prezenta modificări la seria de şasiu.

Cetăţeanul moldovean în vârstă de 36 de ani conducea un autoturism marca Land Rover Discovery, anul de fabricaţie 2014, înmatriculat în Ucraina.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că seria de şasiu este modificată. Astfel, polițiștii de frontieră au contactat reprezentanţa Land Rover, solicitând detalii şi caracteristici tehnice privind autoturismul prezentat la control.

Astfel, s-a constatat că între datele tehnice furnizate, cele înscrise în certificatul de înmatriculare şi cele existente la autoturism sunt mai multe diferenţe. Autoturismul cu seria de şasiu menţionată în certificatul de înmatriculare ar fi trebuit să aibă altă culoare, nu ar fi trebuit să aibă trapă panoramică, tapiţeria ar fi trebuit să fie din piele şi nu din material textil.

Moldoveanul a declarat că a primit 250 de euro de la un cetățean ucrainean pentru a duce autoturismul din România în Moldova, fără a avea cunoştinţă despre faptul că seria de şasiu este modificată. Totodată, la cercetări s-a constatat că bărbatul este rudă cu şoferul unui autoturism marca Lexus, semnalat ca fiind furat din Italia, caz înregistrat la acelaşi punct de frontieră, acum câteva zile.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 161.000 lei românești (35.000 euro), a fost indisponibilizat la sediul PF până la finalizarea cercetărilor.

Support Ukraine