Un moldovean a încercat foarte repede să ascundă pe teritoriul RM un Mercedes-Benz cumpărat în Germania

Acum 1 an, 11 luni - 7 Mai 2022, autoblog
Un moldovean a încercat foarte repede să ascundă pe teritoriul RM un Mercedes-Benz cumpărat în Germania
Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi au reținut pentru continuarea cercetărilor un Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat. Alerta a fost introdusă de către autoritățile din Germania chiar în urmă cu o zi.

În ziua de 3 mai, în jurul orei 23:50, în vama Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, respectiv pentru a intra în Republica Moldova, un bărbat cu dublă cetăţenie (română şi Republica Moldova), în vârstă de 31 de ani. Acesta conducea un GLA 180, înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de către autoritățile din Germania în data de 2 mai 2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2019, în sistem leasing, de la o societate de profil din Berlin și că nu a reușit să achite valoarea integrală a autoturismului, fiind restant la plata ratelor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, cu valoare estimată la 100.000 de roni (20.200 euro), a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Support Ukraine