Un Mercedes care circula pe traiectorii haotice prin Chişinău a fost blocat de alţi şoferi, care au chemat poliţia

Acum 6 luni, 3 săptămâni - 2 Octombrie 2023, Piata Auto
Un Mercedes care circula pe traiectorii haotice prin Chişinău a fost blocat de alţi şoferi, care au chemat poliţia
Câţiva şoferi din Chişinău au fost, acum câteva zile, martorii unei situaţii periculoase în trafic, în care un Mercedes circula pe traiectorii absolut haotice prin centrul Chişinăului, a fost la un pas de a spulbera un pieton pe zebră, acroşând totodată un stâlp din cauza evitării de ultim moment, iar anterior şi o maşină. În cele din urmă mai mulţi şoferi l-au blocat şi au chemat poliţia.

Iniţial, Mercedesul pare să fi acroşat o Dacia printr-o manevră haotică, apoi acesta şi-a continuat deplasarea pe traiectorii la fel de aleatorii. Cel mai grav, însă, e că ulterior, la o trecere de pietoni din zona unde strada Pan Halippa trece în Ismail, şoferul de Mercedes a fost la un pas de a lovi un pieton care traversa pe acolo. Reacţia întârziată a şoferului a venit abia după ce maşina a trecut pe trecere, şi a proiectat-o spre trotuar, acroşând în cele din urmă un stâlp cu bara de protecţie spate, din dreapta.

Abia la sfârşitul străzii Ismail, după câţiva kilometri, alţi şoferi au blocat Mercedesul şi au chemat poliţia. Cei de la poliţia ne-au confirmat cazul, menţionând că apelul a fost făcut la 29 septembrie, ora 00:20. Deoarece Mercedesul a şi acroşat obiecte pe traseu şi manifesta deteriorări, a venit un echipaj de la secţia de accidente rutiere.

Poliţia ne-a informat că şoferul avea o stare vizibilă de ebrietate, dar natura acesteia era neclară, prin urma poliţiştii au decis să-l ducă pe şofer la dispensarul republican, pentru a-i recolta probe pentru analize complete. În funcţie de rezultatele acestora, vor fi înaintate şi acuzaţiile penale. Mercedesul a fost ridicat de poliţie de la faţa locului, iar şoferului nu i s-a permis să-şi continue drumul într-o asemenea stare.

Din fericire, aici nu a avut de suferit nimeni, inclusiv datorită şoferilor care au intervenit şi l-au blocat. Dar numai momentul cu trecerea de pietoni ne arată cât de aproape a fost această întâmplare de a se transforma într-o ştire despre un pieton spulberat de un şofer în stare de ebrietate. Sau, dacă acest Mercedes nu era oprit şi mergea mai departe, orice se putea întâmpla în minutele următoare.

Support Ukraine