Circa 10 echipaje de poliţie au reţinut un Audi şi ocupanţii săi în Chişinău!

Acum 3 ani, 5 luni - 1 Octombrie 2020, Piata Auto
Circa 10 echipaje de poliţie au reţinut un Audi şi ocupanţii săi în Chişinău!
Avem, în sfârşit informaţii oficiale de la poliţie despre ce s-a întâmplat, de fapt, astă noapte în cazul reţinerii automobilului Audi, despre care am relatat în ştirea iniţială de mai jos.

Astfel, automobilul a traversat semaforul la culoarea roşie pe strada Petricani şi a fost oprit de un echipaj de poliţie. La volan se afla o tânără de 19 ani, iar în automobil mai erau încă 5 femei (!), inclusiv o minoră de 12 ani, care mai aveau la bord şi 1 bebeluş de nici 1 an, care nu era amplasat în vreun scaun special. În momentul staţionării, acestea au început a se da în spectacol în faţa inspectorilor de patrulare, adresându-le cuvinte injurioase şi schimbându-şi de câteva ori şi declaraţiile despre cine ar fi fost la volan de fapt. Cea care fusese la volan, de facto, nu avea permis de conducere! Totul a degenerat în spectacol isteric, femeile devenind agresive, manifestând un comportament agresiv şi sfidător în adresa forţelor de ordine. Echipajul primar a solicitat ajutorul altor echipaje INSP, IGP şi BPRO pentru a le transporta la secţie. Deci, nu e existat o urmărire propriu-zisă a automobilului, iar poliţia motivează numărul atât de mare de echipaje prin necesitatea de a separa toate persoanele reţinute, în context pandemic, pentru transportarea la secţie, mai ales că a fost şi un copil implicat. S-a ajuns până la necesitatea imobilizării celor mai agresive din grupul de femei, inclusiv cu aplicarea gazului lacrimogen, iar uneia din femei i s-au aplicat şi cătuşele.

Odată reţinute şi duse la secţia de poliţie, s-a constatat că automobilul aparţinea mamei fetei care era la volan, proprietara maşinii fiind sancţionată cu doar câteva zile în urmă de poliţie pentru o altă traversare la roşu la semafor!

Au fost pornite 3 proceduri contravenţionale:
- proprietarei autovehiculului pentru predarea conducerii vehiculului către o persoană care nu are permis de conducere;
- tinerei de la volan pentru condus fără permis de conducere
- tot tinerei de la volan pentru neglijarea semnalului de interzicere al semaforului.

Femeile au refuzat trecerea testului la alcoolemie, ceea ce, cel mai probabil, va avea drept rezultat intentarea unui proces penal pe numele şoferiţei pentru refuzul de a fi testată.

ŞTIREA INIŢIALĂ şi update-urile anterioare:

Caz ieşit din comun cu puţin timp în urmă în Chişinău. Circa 10 echipaje de poliţie au înconjurat un Audi la intersecţia cu sens giratoriu de la străzile Petricani şi Calea Orheiului, blocându-i acestui trecerea, cel mai probabil după o urmărire.

Atât şoferul Audi, cât şi o pasageră de-a sa, par să fi fost reţinuţi de poliţie.

Vom reveni ulterior cu detalii despre circumstanţele cazului. Ştirea se actualizează.

UPDATE 10:12: De câteva ore suntem în contact permanent cu reprezenanţii poliţiei şi ni s-a promis emiterea unor informaţii oficiale în curând. La această oră avem confirmarea indirectă că toată reţinerea s-a făcut în urma unei urmăriri a automobilului Audi de către echipajele poliţiei. Cu detalii revenim cât de curând!

UPDATE 13:05: Din surse neverificate deocamdată, se pare că în automobilul Audi, stopat de poliţişti, s-ar fi aflat 5 femei, iar cea care s-ar fi aflat la volan, nu avea permis de conducere.

Support Ukraine