Ultima lor suflare! Ford prezintă facelift-ul pentru modelele Galaxy şi S-MAX

Acum 4 ani, 6 luni - 8 Octombrie 2019, autoblog
Ultima lor suflare! Ford prezintă facelift-ul pentru modelele Galaxy şi S-MAX
Aceste mașini nu mai au un viitor! Monovolumele Ford vor fi scoase din producţie ca parte a programului general de reducere a afacerii producătorului pe continentul european.

La urma urmei, dacă acum 10 ani ambele modele găseau în total câte aproximativ 85.000 de cumpărători, rezultatul de anul trecut a scăzut doar la 36.000. Acest fapt înseamnă doar un singur lucru – Ford nu se va mai ocupa de crearea unor noi generaţii!

Cu toate acestea, ciclul de viaţă al modelelor curente a ajuns la jumătate, nu este încă terminat, astfel încât a fost efectuat un facelift planificat, deşi modest.

Modelul superior full-size Ford Galaxy și mai compactul S-MAX au primit fiecare câte o nouă bară de protecţie frontală, dar şi noi seturi de jante (17 şi 18 inci), în timp ce maşinile în nivele de echipare scumpe, precum Vignale și ST-Line, au beneficiat în plus şi de o grilă de radiator diferită cu celule mai mari.

Apropo, de acum nivelul de echipare de top Vignale nu este disponibil numai pentru S-MAX, ci şi pentru Galaxy, ceea ce înseamnă că monovolumul din urmă va putea fi comandat cu un habitaclu bogat în tapiţerie cu piele, volan încălzit şi acoperit cu piele, scaune cu masaj şi ventilare, etc. Mai trebuie de menţionat că scaunele frontale multi-contur, reglabile în 18 poziţii şi recomandate de medicii de la AGR, nu vor mai putea fi găsite doar pe maşini în echipare Vignale: acestea vor putea fi comandate ca opţiune şi în maşini în echipare mai simplă.

Noile completări în cabină sunt chiar mai puține: există noi opțiuni pentru tapițerie și decor fin. Levierul tradiţional al cutiei de viteze a fost înlocuit de unul rotativ pe tunelul central încă din 2018, atunci când modelelor li s-a înlocuit cutia de viteze robotizată PowerShift cu una automată clasică cu opt trepte.

În cele din urmă, facelift-ul a adus familiei de modele un cruise control adaptiv îmbunătățit, care a beneficiat de funcția stop-Go, dar și un sistem multimedia SYNC 3 (operabil pe ecran de 8 inci) cu modem FordPass Connect actualizat. Acesta din urmă include mai nou şi un hotspot Wi-Fi prin care se pot conecta până la zece dispozitive mobile. De asemenea, funcţia Local Hazard Information poate informa șoferul cu privire la situațiile periculoase de pe drum înainte de a deveni vizibile pentru conducătorul auto sau senzorii vehiculului.

Toate actualizările tehnice ale modelelor s-au întâmplat încă acum un an, în ajunul tranziției Uniunii Europene la standardul de măsurare WLTP. Sub capotă pot avea doar un singur benzinar – 1.5 EcoBoost Turbo cu patru cilindri (165 CP) – care poate fi cuplat doar la o cutie de viteze mecanică cu şase trepte.

În schimb, pot exista tocmai trei propulsoare turbodiesel, toate bazate pe agregatul 2.0 EcoBlue: în timp ce versiunile cu 150 şi 190 de CP sunt dotate doar cu un singur turbo compresor, cea de 240 de cai este Bi-turbo! Cutiile de viteze care se pot combina cu aceste motoare sunt manuale cu şase trepte sau automate cu opt trepte. De asemenea, un sistem de tracţiune integrală este disponibil doar în combinaţie cu propulsorul cu 190 de CP şi cutia de viteze automată.

Monovolumele actualizate sunt deja disponibile pentru comandă în Europa. Un Ford S-MAX cu cinci locuri pentru pasageri costă de la 33.000 de euro (al treilea rând de scaune poate fi comandat opţional), iar un Ford Galaxy cu şapte locuri are un preţ de start de 35.000 de euro.

Support Ukraine