Uber este serviciu de transport, se supune legilor din ţările UE

22 Decembrie 2017 - noi.md

Uber este serviciu de transport, se supune legilor din ţările UE

Aplicația Uber oferă un serviciu de transport și deci trebuie să fie reglementat de legile din fiecare stat în care compania americană are reprezentare, a decis miercuri Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, anunţă Reuters.

"Serviciile oferite de Uber, care pune în legătură persoane fizice cu şoferi neprofesionişti sînt acoperite de servicii în domeniul transporturilor", a afirmat Curtea Europeană de Justiție.

"Statele membre pot, prin urmare, să reglementeze condițiile pentru furnizarea acestui serviciu", mai precizează decizia europeană.

În replică, operatorul Uber a transmis că „în majoritatea țărilor UE în care operăm sub legea transportului sau sîntem în curs de reglementare, această hotărîre nu afectează mersul lucrurilor. Totuși, în continuare, milioane de europeni sînt împiedicați să folosească aplicații similare cu ale noastre. Așa cum a declarat noul nostru CEO, este necesar ca serviciile de tip Uber să fie reglementate, astfel vom continua dialogul cu autoritățile din Europa. "

În Romînia, compania Uber este prezentă de trei ani şi are peste 450.000 de utilizatori - din care 350.000 în Bucureşti.

Romania este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană.

Decizia Curţii Europene de Justiţie vine ca urmare a unei plîngeri din partea unei asociații profesionale de conducători auto din Barcelona, potrivit căreia activitățile Uber din Spania au reprezentat practici înșelătoare și concurență neloială.

Adauga anunt nou