Bănulescu-Bodoni și Al. Pușkin, împreună cu nişte randări 3D ale rezultatelor muncii.
Dacă nu ne înșeală privirea, ar trebuie să ne aşteptăm ca, cei circa 23 de milioane de lei (sumă care include şi contribuţiile agenţilor economici din preajmă), să arate aproximativ aşa. În total vor fi amenajați circa 44.000 de m2 de trotuar.
Pavajul scos și asfaltul uzat, decapat de pe trotuarele din str. A. Puşkin şi Gavriil Bănulescu – Bodoni, va fi reutilizat la alte obiective. Lista obiectivelor unde pot fi reutilizate materialele de construcții înlăturate de pe şantiere urmează a fi prezentată de către responsabilii din fiecare sector al capitalei la solicitarea primarului general. Toate materialele urmează să fie reutilizate în suburbii, la instituţiile de învăţământ sau în alte locuri din capitală unde este nevoie.
De asemenea, pentru a reda un aspect estetic al zonei din preajma Muzeului orașului Chișinău (Turnului de apă), urmează a fi amenajat un scuar și reabilitate trotuarele de pe str. Alexei Mateevici, în perimetrul str. A. Pușkin și str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.
Totodată, masa lemnoasă obținută în urma lucrărilor de tăiere sau curățire sanitară a arborilor din aliniamentele stradale, unde se execută lucrări de reabilitare a trotuarelor, va fi utilizată pentru reparația băncilor din parcuri și scuaruri. În locul copacilor defrișați vor fi sădiți arbori cu balot de pământ de circa 4-5 metri înălțime.
Actualmente, lucrările de renovare a trotuarelor de pe străzile Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și Alexandr Pușkin au loc pe tronsonul str. Alexei Mateevici – bd. Ștefan cel Mare. Acestea sunt programate pentru a fi finalizate până la data de 1 septembrie pentru a nu crea disconfort elevilor și studenților care studiază în cadrul instituțiilor amplasate în zonă.
ştiri asemănătoare