Trei minori au furat un VAZ pentru a se primbla prin oraș. Acum riscă amendă de 67.500 lei sau 3 ani de închisoare

Acum 3 ani, 7 luni - 25 August 2020, autoexpert
Trei minori au furat un VAZ pentru a se primbla prin oraș. Acum riscă amendă de 67.500 lei sau 3 ani de închisoare
Sângera i-a fost răpit automobilul. La fața locului s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor în care a fost sustras automobilul.

Polițiștii au fost întâmpinați de proprietarul în vârstă de 44 de ani, care a declarat că și-a parcat mașina de model VAZ 2106, iar dimineața nu a mai gasit-o.

Polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului. Astfel in urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat în or. Sângera, totodată fiind identificați și făptașii în comiterea infracțiunii. Aceștia s-au dovedit a fi trei minori cu vârstele de 13 și 14 ani, locuitori a orașului Sângera, fiind conduși la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au văzut automobilul parcat și prin deteriorarea lacătului au pătruns în automobil și deteriorând firele au pornit unitatea de transport. Aceștia au răpit automobilul cu scop de a se plimba prin oraș.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, care conform legislației în vigoare indivizii riscă amendă în mărime de la 29.000 la 67.500 lei sau închisoare de la 1 la 3 ani.

Support Ukraine