Transport la cerere pentru 100 de dolari! Cum un moldovean a fost prins încercând să aducă în ţară un Audi dat în căutare

Acum 2 ani, 1 lună - 9 Iulie 2020, autoblog
Transport la cerere pentru 100 de dolari! Cum un moldovean a fost prins încercând să aducă în ţară un Audi dat în căutare
Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Galaţi-rutier au descoperit în cadrul verificărilor şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi, de model Q5, de ultimă generaţie, care figurează ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Astfel, în punctul de trecere menţionat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare traversării hotarului cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, produs în 2019.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, s-au efectuat verificări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals în totalitate, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată "în alb" din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari! Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Support Ukraine