Test Drive: HAVAL H6 – cum e cu mașinile chineze după un an de exploatare în Moldova

Acum 3 ani, 5 luni - 30 Octombrie 2020, autoblog
Test Drive: HAVAL H6 – cum e cu mașinile chineze după un an de exploatare în Moldova
Exact un an în urmă în țara noastră s-a lansat oficial marca chineză HAVAL.

Îmi reamintesc bine acel eveniment și unele discuții din piață. Bineînțeles mă refer la părerile sceptice în privința acestei mărci și a succesului ei în Republica Moldova.

Dar uite că HAVAL Moldova a reușit să vândă în decurs de un an în jur de 85 de exemplare, cel mai popular model fiind H6. Pentru cei care nu sunt la curent, HAVAL H6 este un crossover un pic mai mare ca un Hyundai Tucson de exemplu, vine doar cu tracțiune față în țara noastră și indiferent de motor va fi cuplat la o cutie robotizată în șapte trepte.

Prețul unui HAVAL H6 începe la noi de la 15.490 de euro pentru versiunea cu motor turbo pe benzină de 163 de cai putere și un volum de 1.5 litri. Eu însă am testat varianta cu motor turbo pe benzină de 2.0 litri, care produce 190 de cai putere. Iar prețul ei cu aproape toate dotările opționale bifate a ajuns la 20.350 euro!

Cel mai interesant este că exemplarul testat este și primul HAVAL vândut oficial în Moldova. Mașina din test are peste 11.000 de kilometri parcurși, în mare parte prin Moldova. Astfel, am avut grijă să intrăm și prin service cu ea, pentru ca să vedem care e starea suspensiei și în general cum stau lucrurile acolo.

Despre toate aceste lucruri vă povestesc în reportajul nostru, unul care sper tare mult să vă placă. Vizionare plăcută!

Support Ukraine