Subproba ”poligon” din examenul pentru obținerea permisului auto va fi exclusă din 8 mai

Acum 2 ani - 12 Aprilie 2022, bizlaw
Subproba ”poligon” din examenul pentru obținerea permisului auto va fi exclusă din 8 mai
Subproba ”poligon” din examenul pentru obținerea permisului de conducere categoria B va fi exclusă din data 8 mai.

Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule, emiterea și valabilitatea permisului de conducere a fost publicată, în data de 8 aprilie, în Monitorul Oficial.

Potrivit noilor prevederi, va fi exclusă subproba ”poligon”  pentru candidații de obținere a permisului de conducere categoria B (circa 80% din numărul total de candidați). Aceasta va rămâne în vigoare pentru candidații de permise din categoria AM, A1, A2, A și B1.

Exercițiile practice vor fi efectuate în condiții de traseu și nu pe poligonul de pe lângă centrele de instruire ale agenției. Astfel, proba practică trafic va include și elemente ale subprobei poligon (”rampă”, ”parcare sub unghi drept” și ”întoarcerea din 3 mișcări”) și nu va dura mai mult de 25 de minute.

Candidații pentru obținerea permisiului de conducere de categoria B, care au susținut până la data de 8 mai 2022 examenul la elementele subprobei practice poligon, dar nu au reușit să susțină subproba ”traseu”, nu vor fi nevoiți să repete ”rampă”, ”parcare sub unghi drept” și ”întoarcerea din 3 mișcări” încă o dată în ziua examinării ulterioare.

Potrivit autorităților, modificările propuse au drept scop modernizarea și sporirea calității serviciului public, prin reducerea numărului de acte necesare, costurilor, duratei de prestare a serviciului și alinierea acestora la standardele europene.

Support Ukraine