Sporirea măsurilor de securizare a pietonilor pe străzile din capitală

Acum 3 ani, 5 luni - 14 Octombrie 2020, CHISINAU
Illustration
Illustration
Primăria municipiului Chișinău informează că 20 de treceri pietonale de pe străzile aglomerate din capitală vor fi supraînălțate, iar pe alte 13 vor fi amenajate spații de refugiu pentru pietoni.

Măsurile sunt luate de către autoritățile locale, în vederea sporirii gradului de securizare a cetățenilor care se deplasează pe jos.

Astfel, conform unei dispoziții semnate de viceprimarul de ramură, Victor Chironda, a fost aprobată lista a 20 de treceri ce urmează a fi reamenajate după un model stabilit, cu supraînălțare, dar și lista a 13 pasaje la care urmează a fi amenajate spații de refugiu pentru pietoni. Listele pentru astfel de obiective pot fi extinse, în limita resurselor financiare alocate, de comun acord cu serviciile abilitate ale Poliției.

Ulterior, treceri de pietoni supraînălțate vor fi amenajate în preajma instituțiilor de învățământ sau alte instituții, unde se atestă fluxuri mari de oameni, dacă acestea sunt dislocate nemijlocit în apropierea străzii; pe spații cu flux sporit de pietoni, inclusiv în intervalul orelor: 09:00-16:00 și în locurile cu pericol sporit de producere a accidentelor rutiere.

Totodată, s-au stabilit cazurile unde este interzisă amenajarea trecerilor pentru pietoni supraînălțate, care sunt: a) drumuri cu 4 sau mai multe benzi de circulație; străzile cu 3 și mai multe benzi de circulație într-un sens, în adiacentul stațiilor de așteptare a transportului public, în preajma instituțiilor medicale, parcuri auto, servicii de intervenție urgentă, pe căminele de vizitare a rețelelor subterane, pe poduri și viaducte, în curbe periculoase și la o distanță mai mică de 200 metri de intersecțiile semaforizate.

Măsurile care urmează a fi luate, în sensul diminuării numărului de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, au fost coordonate cu Secția supraveghere transport și circulație rutieră a Direcției Poliție a municipiului Chișinău.

Support Ukraine