Șoferii care vor aplica pe mașini autocolante cu cuvinte necenzurate, vor fi amendați!

Acum 1 an, 4 luni - 23 Noiembrie 2021, autoexpert
Șoferii care vor aplica pe mașini autocolante cu cuvinte necenzurate, vor fi amendați!
Șoferii care vor aplica pe mașini autocolante cu mesaje sau cuvinte obscene vor fi sancționați de către oamenii legii. Informația a fost confirmată de către Natalia Golovco, ofițer de presă în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică, pentru IPN.

În traficul rutier din capitală a fost observat un automobil pe care este aplicat un autocolant cu un cuvânt necenzurat, fapt pentru care proprietarul mașinii urmează să fie sancționat de către oamenii legii pentru publicitate amorală și pentru utilizarea limbajului obscen. 

Ofițerul de presă a mai precizat că fiecare persoană care observă astfel de fenomene în traficul rutier, pot apela la poliție. Ca urmare, șoferii vor fi sancționați cu amendă până la 300 de lei. 

Potrivit legislației în vigoare, se consideră amorală publicitatea care încalcă normele unanim acceptate ale umanismului și moralei prin ofense, comparații și imagini defăimătoare privind rasa, naționalitatea, profesia, categoria socială, vârsta, sexul, limba, convingerile religioase, filozofice, politice și de alt gen ale persoanelor fizice. De asemenea, este vorba despre ceea ce defăimează operele de artă ce constituie patrimoniul culturii naționale și universale sau discreditează simbolurile de stat și cele religioase, moneda națională a Republicii Moldova și a altor state.

Support Ukraine